algemene informatie voor vrijwilligers

Op deze pagina lees je alle informatie voor vrijwilligers tijdens het Zomerdagkamp 2023. We hebben ook een pagina met praktische informatie voor deelnemers.

Het onderstaande kan wijzigen door omstandigheden zoals extreem weer. Let dus altijd goed op je e-mail of het Facebook- of Instagram-account van het Zomerdagkamp, voor het laatste nieuws.

Begin- & eindtijden

Een dag voordat je helpt, ontvang je een eerste briefing per e-mail. Check ook je spamfolder, want soms belanden onze e-mails daar in.

Op de dagen dat je helpt, zien we je graag uiterlijk 9:15 uur bij de administratie in de organisatietent. Als je je daar meldt, weten we dat je er bent! Als je onverwachts niet kunt komen helpen, regel je zelf vervanging.

Om 9:15 uur is er een gezamenlijke briefing bij de organisatietent.

Om 16:00 uur is de dag ten einde voor de kinderen. Zodra alles is opgeruimd, eindigt ook voor jou als vrijwilliger de dag.

leiders & organisatie

De organisatie herken je aan hun blauwe shirts. Bij hen kun je terecht voor vragen en overleg. De jongvrijwilligers dragen groene shirts. Iedere groep kinderen krijgt één of meer jongvrijwilligers toegewezen.

Er is alle dagen EHBO aanwezig bij de organisatietent.

Volg bij calamiteiten de instructies op van de organisatie. Neem de deelnemerslijst en je hele groep mee naar de plek die de organisatie je aanwijst.

ingedeeld op een groep? Dit moet je doen

Als je een groep kinderen begeleidt, dan wordt het volgende van je verwacht:

  • Je haalt de groepskist op uit de kleedkamer in het hoofdgebouw van SV Schalkhaar. Hierin vind je de indeling van jouw groep, een draaiboek en wat klein materiaal. Je groep volgt (vrijblijvend) een programma en kan verder zelf rondlopen op het terrein.
  • Iedere groep heeft een plek in een tent. Iedere tent heeft een eigen nummer en biedt ruimte aan twee groepen.
  • Check of er op de deelnemerslijst bijzonderheden staan vermeld achter de namen van de kinderen. Vraag, indien nodig, om uitleg aan één van de personen van de organisatie.
  • Je vult één jerrycan met ranja en één met water voor één tent (dus: de twee groepen in de tent delen de twee jerrycans). Let op: Liever vaker verversen dan teveel voorraad. De jerrycans hoeven niet per se helemaal vol.
  • Je gaat met de kinderen naar de geplande activiteit (hierover hoor je meer tijdens de briefing) en bij de materiaaltent kun je verf en materiaal ophalen.
  • Je houdt toezicht wanneer kinderen een zaag hanteren.
  • Controleer regelmatig of je groepje nog compleet is en overleg met je collega-vrijwilliger wanneer je even weg loopt.
  • Aan het einde van de dag ruim je de tent op, zet je banken en tafels binnen en maak je deze schoon. Laat geen persoonlijke spullen achter in de tent (knutsels mogen blijven hangen). Daarna breng je de groepskist terug naar de kleedkamer op de daarvoor aangegeven plaats.
eten en drinken

Koffie, thee en fruitwater is de hele dag door beschikbaar. Neem daarnaast je eigen fruit en lunch mee, net als een lege fles of beker. Je kunt je fles of beker de hele dag vullen met water of ranja.

tenslotte

dankjewel voor je bijdrage aan het zomerdagkamp. zonder jou gaat het niet lukken!

Wij volgen het privacy-beleid van Raster Deventer. Je vindt nog veel meer informatie over je rol als vrijwilliger bij de veelgestelde vragen.